Welke informatie moet er eigenlijk op het etiket staan?

De Cosmeticaverordening voorziet in heldere wet- en regelgeving over de etikettering, waarbij de volgende hoofdlijnen in acht genomen moeten worden. In artikel 19 van de Cosmeticaverordening staat beschreven wat volgens de wet op het etiket van een cosmetisch product moet staan:

 • Naam en adres van fabrikant/importeur:
  De naam en het adres van degene die verantwoordelijk is voor het op de markt brengen van het product. Vaak staan er meerdere adressen op het etiket, het adres waar het productinformatiedossier ligt moet dan worden benadrukt door bijvoorbeeld het adres te onderstrepen. Dit is informatief voor de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.
 • Hoeveelheid:
  De nominale inhoud op het tijdstip van verpakking staat aangegeven in gewicht of volume.
 • Houdbaarheid:
  Voor de aanduiding van de houdbaarheid zijn in de Cosmeticaverordening twee verschillende systemen opgenomen. Welk systeem gebruikt moet worden is afhankelijk van de houdbaarheid na productie. Als producten ongeopend dertig maanden of langer houdbaar zijn, moet de gebruiksperiode worden vermeld. Hiervoor wordt het symbool met het geopende potje gebruikt. Is het product minder dan dertig maanden vanaf productie houdbaar, dan moet de houdbaarheidsdatum worden vermeld voorafgegaan met de woorden ‘bij voorkeur te gebruiken voor eind…’of het zandlopersymbool. In sommige gevallen, waarin het concept van houdbaarheid na opening niet relevant is, hoeft de houdbaarheidsdatum niet vermeld te worden.
 • Bijzondere voorzorgen in verband met het gebruik:
  Gebruiksaanwijzing hoe het product het beste toegepast kan worden. Ten minste de waarschuwingen en bijzondere voorzorgsmaatregelen die zijn aangegeven in de bijlagen III t/m VI van de Cosmeticaverordening moeten worden vermeld.
 • Batch- of codenummer:
  Dit is een uniek nummer van een product. Mocht er ooit twijfel bestaan over de kwaliteit van een product, dan kan eventueel worden nagegaan of dit voor de hele batch geldt.
 • Functie product:
  Omschrijving van het product, bijvoorbeeld badschuim, lippenbalsem, aftersun of scheerschuim. De functie van het cosmeticaproduct moet op de verpakking vermeld worden, tenzij deze duidelijk blijkt uit de verpakking of productnaam.
 • Ingrediëntendeclaratie:
  Alle ingrediënten die gebruikt zijn bij de productie moeten op de verpakking staan. Om de ingrediënten op uniforme wijze op cosmetica te kunnen vermelden, wordt gebruik gemaakt van gestandaardiseerde namen voor de ingrediënten, zogeheten INCI-namen. INCI staat voor International Nomenclature Cosmetic Ingredients. Lees alle INCI-namen op de website van de Europese Unie.
  De ingrediënten worden vermeld in volgorde van afnemend gewicht. Ingrediënten die voor minder dan 1% in het product aanwezig zijn, mogen in willekeurige volgorde worden genoemd aan het einde van de ingrediëntvermelding.
  In sommige producten worden nanomaterialen gebruikt. De naam van zulke ingrediënten wordt gevolgd door het woord ‘nano’ tussen haakjes.

Voldoen jullie aan de cosmeticawetgeving?

Wie in Nederland cosmeticaproducten wil produceren of op de markt wil brengen moet voldoen aan verschillende soorten wet- en regelgeving. Wij voldoen aan deze strenge eisen en zijn trots op ons lidmaatschap van de NCV (Nederlandse Cosmetica Vereniging).

Zo moet bijvoorbeeld voldaan worden aan de Europese Cosmeticaverordening (1223/2009/EG), die bestaat uit 40 artikelen en 10 Annexen, waarin de eisen voor het op de markt brengen van cosmetica zijn vastgelegd. De wet heeft tot doel de volksgezondheid te beschermen en het bevorderen van vrije handel binnen de Europese Gemeenschap. Om in Nederland te kunnen handhaven op deze wetten en regels is het Warenbesluit cosmetische producten geplubliceerd. Op deze wijze kan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit de Cosmeticaverordening in Nederland handhaven. Naast de Cosmeticawetgeving bestaat er wetgeving voor verpakkingen, arbeidsomstandigheden, transport en bedrijfsvoering. Dit is nog maar een kleine greep uit de wetten waar een cosmeticabedrijf mee in aanraking kan komen.

De teksten van de Nederlandse wetgeving zijn te raadplegen via wetten.nl. De Europese wet- en regelgeving is te vinden op de website van de Europese Commissie.

Werken jullie volgens het GMP?

Wij werken volgens de richtlijn Good Manufacturing Practice. Het is een vereiste voor de productie van de diverse producten van White Label Podium. Het garandeert dat de constante kwaliteit van onze producten gewaarborgd wordt, doordat het hele productieproces op een nauwkeurig voorgeschreven en gecontroleerde wijze wordt uitgevoerd.

Bij GMP gaat het er dus om dat er exact is vastgelegd hoe en onder welke omstandigheden een product gemaakt wordt. Tijdens de bereiding worden alle grondstoffen en het eindproduct gecontroleerd. Ook wordt het bereidingsprotocol nauwkeurig gemonitord. Bij René Internationaal B.V. / BottleX produceren we onder de strenge eisen van het GMP, daardoor kunnen we altijd aantonen dat onze producten aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen en daar zijn we trots op!

Wat is een CPNP en heb ik dat nodig voor mijn producten?

Wanneer je een cosmetisch product produceert of importeert moet hiervoor een notificatie bij het Cosmetic Products Notification Portal (ofwel het CPNP) ingediend worden. Voor alle producten van White Label Podium hebben wij reeds een CPNP ingediend. Let op: het door ons ingediende CPNP staat op onze naam, waarbij wij als de fabricant/distributeur vermeldt worden. Dit valt ook af te lezen op het technische label van het product, waarbij wij aangemerkt worden als fabricant/distributeur (“Manufactured and distributed by BottleX.nl, De Waterman 15A, 4891 TL Rijsbergen, The Netherlands”).

Wanneer je zelf als distributeur op het product aangemerkt zou willen worden, dan zal hiervoor dus per product een nieuw CPNP ingediend moeten worden. Wij kunnen hier, tegen meerprijs, in voorzien. De extra kosten die hiermee gemoeid zijn, zijn al naar gelang de wensen onder andere het aanmelden van de CPNP, plus de kosten voor het opmaken, bedrukken en appliqueren van de technische labels.

De informatie in het CPNP is elektronisch toegankelijk voor de controleautoriteiten in de lidstaten, waaronder de NVWA en voor de Vergiftigingen Informatie Centra in de EU, waaronder het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC) van het UMC Utrecht.

Mag ik de producten die ik bij White Label Podium bestel ook in het buitenland verkopen?

Ja hoor in principe wel. We maken de producten volgens de richtlijnen Europese cosmetica wetgeving. Het kan zijn dat het land waar je wil verkopen,  eist dat de lokale taal op de verpakking vermeldt wordt. Ook kunnen er per land andere regels zijn. Ben je voornemens in te zetten op export met onze producten neem dan even contact met ons op.

Is het nu pomade met één ‘m’ of juist met twee?

Wij geven al onze producten een Engelse benaming om zo éénheid te brengen in alle lijnen. Pomade, in het Nederlands ook wel pommade genoemd, is een specifiek styling product met kenmerkende eigenschappen. Veel pomades lijken op het eerste gezicht op elkaar toch zijn de kleine verschillen de sleutel voor goede styling en hold.

 

 

 

Waarom Tins?

“Als grote fan van kaviaar vond ik het leuk om juist geen standaard pot tof blik te gebruiken.” Aldus René van Alphen ( directeur). We wilden een verpakking die met de inhoud van de waxen, pommades, hairclays en shaper muds etc. zou matchen. Vanwege haar strakke uitstraling en de match met de andere productlijnen, hebben we voor de Tins gekozen. Zodoende kunnen  kappers en barbers ook naar hartenlust mixen & matchen en combineren. De Tins hebben we precies afgestemd op de behoeften van onze kappers.

Iedere Tin kun je personaliseren met een etiket in jouw gewenste design, lettertype en eigen logo. Het is exclusief van ons, we zijn er erg trots op en al onze whitelabel klanten vinden het geweldig!

Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?

Opleveren van de producten met gepersonaliseerde labels proberen we altijd binnen 4 weken te leveren. (Spoedorders in overleg).
Zie ook het stappenplan bij Design

Testpakketten worden indien alles op voorraad is binnen 2 werkdagen verzonden

Hoeveel stuks moet ik minimaal bestellen om mijn product te laten personaliseren?

Ons motto is “small quantities, big difference!”
Vanaf 12 stuks: Bodycare, Skincare, TanningHomecare Ecogeurkaarsen en Aroma Diffusers
En vanaf 24 stuks: Barbermencare, Original Haircare, Organic Haircare, Tins Haircare, Extension Haircare

Kan ik hier kleinere aantallen van een product laten personaliseren en bestellen?

Dat klopt. Je kunt bij WhiteLabelPodium terecht voor kleinere hoeveelheden. Deze worden indien gewenst gepersonaliseerd en kunnen met kleinere aantallen worden besteld.

Is er een designcenter?

Wij beschikken inderdaad over een eigen design center. Onze grafische ontwerpers kunnen het design van uw product en secundaire verpakkingen geheel uit handen nemen. We zijn op de hoogte van alle wettelijke eisen, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw product voldoet aan de Europese Cosmetica richtlijnen

Wat moet ik doen als ik vragen heb over het product?

Wanneer je vragen hebt over het product, de werking ervan etc. kun je altijd contact met ons opnemen. Wij beantwoorden je vragen met veel plezier.

Wanneer kun je het beste een sulfaatvrije shampoo kopen?

– Wanneer je dof of droog haar hebt
– Wanneer je een droge, geirriteerde hoofdhuid hebt
– Wanneer je gekleurd haar hebt en die kleur wil behouden

Hoe werken sulfaten en zijn ze slecht voor je haar?

Sulfaten, ook wel tensiden en/ of surfactants genoemd hebben de volgende werking: 1) Reinigende werking ( vet en stylingproducten geen probleem).
2) Shampoo verspreidt zich gemakkelijker over het haar
3) Schuimende werking: voor een extra schoon en fijn gevoel
Voorbeelden van sulfaten als ingredienten: SLS/ SDS, SLES, ALS, ALES

Sommige mensen zijn allergisch voor deze sulfaten, zij kunnen beter een sulfaatvrije shampoo gebruiken.

Wat verstaat men onder een sulfaatvrije shampoo?

Een duidelijke definitie is er niet.

Een shampoo wordt sulfaatvrij genoemd, wanneer de ingredientenlijst geen sulfaten bevat.
Als vervanging van de sulfaten gebruikt men andere ingredienten die minder krachtig zijn en dus milder voor haar en hoofdhuid zoals:
Sodium C14-16 Sulfonate, Cocamide MEA, Cocamydopropyl Hydroxylsultaine, Sodium Lauryl Sarconsinate, Sodium Cocyl Isethionate.

Hoe lever ik mijn artwork aan voor het ontwerp van mijn label?

Zijn de genoemde prijzen inclusief of exclusief btw?

Alle prijzen zijn exclusief BTW.

(De BTW die wij berekenen kunt u uiteraard later aftrekken van de belasting).

Zijn de producten van whitelabel op dieren getest ?

We kunnen goed begrijpen dat je graag wil weten op welke wijze de producten getest worden bij WHITELABEL

Bij de ontwikkeling van al onze producten wordt in geen geval getest op dieren. Ook gebruiken we geen ingrediënten die schadelijk zijn voor dier en natuur. Dat geldt niet alleen in Nederland maar wereldwijd. We leveren ook niet aan landen die dierproeven verplicht stellen. 

Met uitzondering van onze waxen waarin Lanoline en bijenwas is gebruikt, zijn onze producten bovendien ook vrij van dierlijke stoffen waardoor ze passen bij een vegetarische en veganistische levensstijl.

Is er een testpakket?

Het is mogelijk om van elke productlijn een testpakket te bestellen. Ook kun je mixen en matchen.

De investering in het testpakket ontvangt u terug/ verrekenen wij indien u binnen 6 weken een andere bestelling plaatst bij ons.

Hoe kan ik met jullie in contact komen?

U kunt ons bereiken op het volgende adres:

 • Rene Internationaal B.V.
  De Waterman 15a
  4891 TL Rijsbergen

Ook kunt u ons bereiken via telefoonnummer 076-8200375 of via centrale@whitelabelhaircare.com.

Wij streven ernaar om uw vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.